Lån, det er noget der splitter vandene hos os danskere. Nogle mener at det med at låne penge er det tætteste vi kommer på en dødssynd uden at direkte synde, mens andre mener at det da bare lige er noget man tager på vej til skole. 

Hvis du går med overvejelser omkring at låne penge til et projekt af dit, eller måske en ting- eller oplevelse du har drømt om længe, og er lidt i tvivl om hvorvidt din grund egentligt er god nok til at gældsætte dig fremtidige jeg, så kan du blive meget klogere herunder.

Gode overvejelser at gøre sig, før man låner penge

Før du overhovedet begynder at gå i gang med at overveje det med lån, så vurdér lige om du kommer til at være i en finansiel situation i fremtiden, hvor du godt ville kunne betale lånet af uden at det direkte påvirker din økonomiske bundlinje. Hvis du allerede godt nu ved at det kommer den til, så spar dig selv for den fremtidige stress og søg et ekstra arbejde – det er hårdt at balancere flere jobs, men det er også penge du ikke skal afbetale.

Ændrer lånet noget stort for mig?

Hvis du eksempelvis skal til at studere i en ny by eller har fået et arbejde et nyt sted, så skal du også flytte. Og som med de fleste andre flytninger, så skal der også betales indskud, forudbetalt leje og depositum – ikke nogle penge de fleste af os bare lige har på vores kontier. Her kan det være en god idé at låne penge til at få styr på den del af flytningen – både for at spare dig selv tid, men også mindske stressen der er forbundet med flytningen.

Hvilket slags lån bør jeg tage?

Da der er mange forskellige slags lån derude med sine forskellige fordele, så kan det være en god idé for dig at undersøge markedet før du låner – både for at blive klogere på dine muligheder, men også for at sikre dig selv, at du ikke ender med at betale mere end du havde behøvet.

Hvis du er ude efter et hurtigt og ikke så stort beløb, kan du med fordele søge mod et kviklån. De er kendt for at have høje renter, men hvis ikke du tænker at have det mere end en måneds tid, så burde du klare dig. Hvis du skal have et stort beløb, søg altid mod banken.

You might also enjoy: