Ta’ dit mentale helbred alvorligt

Lige så vel som du vil gå til læge, hvis du har ondt i armen, bør det være lige så naturligt og selvsagt at søge hjælp, når det mentale helbred skrænter. Dog er det for mange ikke anset som en lige så stor nødvendighed eller selvfølge. For mange er det at få mental hjælp et tabubelagt emne – og det bør vi gøre noget ved. 

Hvis et menneske skal fungere optimalt, skal både det fysiske- og mentale helbred være i orden. Det mentale helbred er mindst lige så vigtigt og nødvendigt, og vi bør ikke forsætte med at nedprioritere denne del af vores sundhed. 

At gå til terapi

Der findes mange forskellige former for terapi Det er derfor vigtigt at finde den form og facon, der passer til lige præcis dig og dine behov. Dine behov varierer også alt afhængigt af, hvad du har brug for eller hvilke grænser eller mønstre ønsker du at gøre op med. 

Terapi er langt fra udelukkende forbeholdt de, der har alvorlige problemer. Dette tror mange fejlagtigt. Terapi handler i virkeligheden om at tage sig selv og sit mentale helbred alvorligt – og gøre noget ved problemerne før de vokser sig for store. 
Ligeledes kan terapi også være en ganske effektivt og god måde til at få skruet og ændret på nogle ting – ting man måske ikke vidste, kunne gøres anderledes eller forbedres.

Terapi handler i høj grad om at være et effektfuldt værktøj til at forbedre eller opnå endnu mere livsglæde- og kvalitet. En metode der har dig og dine behov i højsædet – og som er centreret herom. 

At tage sig selv og sit mentale helbred alvorligt bør være lige så naturligt og selvskrevet som det fysiske helbred. De færreste ville gå med en brækket arm i tre måneder, uden at få den behandlet. Til gengæld skyder mange deres mentale helbred til siden. I stedet for at tage fat om problemerne og søge professionel hjælp, vil de hellere gå i lang tid – alene – med deres tanker, problemer og bekymringer. Disse elementer er med til at svække både livsglæde- og kvaliteten. 

Det er derfor vigtigt at tage sig selv alvorligt. Skal – og vil – man være den bedste udgave af sig selv dagligt, kræver det også, at man har balance og en sund og rask krop. Du skylder dig selv og dine nærmeste at passe godt på dig selv. 

Gi’ dig selv flere gode og glade dage!

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *