Der er sikkert en ret god sandsynlighed for, at du på den ene eller anden måde har stiftet bekendtskab med den innovative, usynlige cykelhjelm, som et stigende antal af de urbane cyklister cykler rundt med i gaderne.

Måske har du set dine medcyklister i gaderne cykle rundt med airbagge omkring nakken, eller måske har du også selv prøvet denne nye teknologi af.

Ankom med håret i behold

Høvding er en oppustelig hjelm – også kendt som en Cykelairbag-hjelm. Den sidder rundt om din nakke, og derfor har den altså ikke kontakt med dit hår. Det vil sige, at du kan sætte dit hår i lige den frisure du har lyst til, uden at tænke på, om frisuren vil blive ødelagt af din cykelhjelm.

Udover at have en række fordele, hvis du gerne vil ankomme til fest eller på arbejde med frisuren i behold, har Høvding 3 også en række andre fordele.

Ifølge en undersøgelse er Høvding 3-cykelhjelmen i nogle situationen verdens mest sikre hovedbeskyttelse. Ifølge Høvdings egen hjemmeside beskytter deres airbag-teknologi op til 8 gange bedre end de traditionelle cykelhjelme gør.

8 gange mere sikker end en traditionel cykelhjelm

Teknologien virker på den måde, at Høvding registrerer cyklisternes bevægelser 200 gange i sekundet. Skulle det ske, at der sker en ulykke, oppuster airbaggen i kraven sig på 0,1 sekund. På den måde bliver cyklistens nakke effektivt fikseret og hovedet er beskyttet mod skade.

Dog skal du have for øje, at Høvding er baseret på aflæsning af uregelmæssigheder i dit eget bevægelsesmønster. Skulle der for eksempel falde noget ned fra himlen, som rammer dig i hovedet, kan Høvding altså ikke registrere dette, og i sådan et tilfælde vil du altså kun være beskyttet med en tradition hjelm

Nye bluetooth-funktioner

Den nyeste version af Høvding – Høvding 3, som nu er landet i butikkerne – har endvidere en række ekstra funktioner.

Du kan forbinde din Høvding 3 med din smartphone via Bluetooth. På den måde får du adgang til nogle forskellige nye funktioner. Det gælder for eksempel disse funktioner herunder:

1) Udvalgte ICE-kontakter får automatisk meddelelse hvis du har været ude for en cykelulykke. Det giver dig blandt andet en øget sikkerhed, hvis du kører ud på soloture, hvor der ikke er nogen til at opdage, hvis du kommer ud for et uheld.
2) Mulighed for analyse af personlige og kollektive cykeldata. 
3) Batteristatus med påmindelse om, når det er tid at lade cykelhjelmen op.

You might also enjoy: