Overvejer du at starte virksomhed? Det er spændende at være iværksætter, og du vil møde mange forskellige erfaringer og opgaver, når du skal igang med at realisere din virksomhedside. 

Måske overvejer du at starte som iværksætter ved at stifte et anpartsselskab? Få mere information om anpartsselskaber her: Læs mere på mobilsiden

I det næste kan du læse en række gode råd, når du skal igang med at være iværksætter og drive virksomhed.

1. Hvad sælger du? Hvem er køberen?

Din virksomhed starter med en god ide. Det er ofte noget som du brænder for at arbejde med. Eller måske går du mere forretningsmæssigt til værks og har næse for hvad det næste sælgende produkt er?

En god ide er udmærket, med det er en endnu bedre ide at lave en markedsanalyse. Hvordan ser markedet ud for det du vil sælge? Er der mange konkurrenter? Hvem er dine konkurrenter? Hvordan kan du skille dig ud fra dem? Hvad er indtægtsgrundlaget? 

2. Tilpas din økonomi 

Det er måske et kedeligt råd, men vigtigt alligevel. Hvis du står og skal stifte virksomhed, vil der gå noget tid, før du opnår en indtægt. Banken kan måske også være uvillig til at låne i starten Derfor er det en god ide at lægge et skrabet budget, så du kan overleve, indtil indtægten kommer. 

3. Få rådgivning og hjælp

Du skal ikke være ekspert i alt mht. virksomheden. Søg den rådgivning du kan få; f.eks. er der mange ordninger for iværksættere på kommunalt plan. På regionbasis er der væksthuse med erfarne og dygtige konsulenter, der kan hjælpe med alle aspekter ved iværksætteri. Søg også netværk med andre iværksættere, der er igang ligesom dig, så du har nogen at sparre med – også når der er sure dage. 

Du vil også få brug for en revisor, måske ikke lige i starten, men senere, når regnskabet vokser og der gerne skal være styr på skat, moms og fradrag. 

4. Brug SKAT

Skat kan hjælpe dig med alle mulige spørgsmål om skat. Tag kontakt ved tvivl eller usikkerhed – og får styr på skatten, det betaler sig i den lange ende. På Skats hjemmeside er der også gode råd og vejledninger at hente. 

5. Netværk er vejen frem

Du kommer langt med at præsentere dig selv, dit produkt eller din ydelse ved at netværke. Gå til netværksmøder, konferencer, receptioner og andre sociale sammenhænge, hvor du kan møde andre iværksættere. Du kan deltage i en masse gratis netværksmøder eller betale for medlemsskab af netværksgrupper, hvor du har særlig fordele ved at være med. 

 

You might also enjoy: