Det er hyggeligt og dejligt at give og modtage gaver, men samtidig er der ingen tvivl om, at den traditionelle måde at give fødselsdagsgaver ikke er gavnligt for planeten. Heldigvis er der nogle tips, du kan bruge, hvis du gerne vil gøre dine gaveindkøb lidt mere bæredygtige.

Her får du to af vores bedste:

 

Giv oplevelser

Oplevelsesgaver er typisk mere bæredygtige end traditionelle materialle gaver.

Du kan vælge at købe et af de mange oplevelsesgavekort, der er i butikkerne (for et ekstra bæredygtigt valg så bestil det eventuelt på hjemmesiden og kryds af, at du blot ønsker at modtage koden, men uden at det er pakket ind i en gavekortæske).

Du kan også lave dit eget kort og finde på din egen oplevelse. Det er endnu sjovere og endnu mere personligt. Lav et fint kort og skriv, hvad oplevelsesgaven går ud på:

Du kan vælge nogle af de typiske oplevelser såsom et restaurantbesøg eller et spa-ophold, men hvis pengene er knappe, er der også masser af muligheder: Arranger en hyggelig picnic i skoven, giv et klippekort til 5 gange rengøring (udført af dig) eller noget helt tredje.

Endelig, kan du også give et oplevelse i form af et årskort – for eksempel et årskort til et teater, Tivoli, Experimentarium eller Zoologisk Have.

 

Brugte gaver

Synes du, det er ligger lidt for langt ud over normen og normalen helt at droppe fødselsdagsgaver? Så er der heldigvis også forskellige muligheder for at give mere bæredygtige gaver, uden at du behøver at droppe gavegivningen helt.

En af metoderne er at købe dine gaver brugt.

En brugt gave er et bæredygtigt alternativ til at købe en tilsvarende gave fra ny. Produktet er nemlig allerede produceret, så på den måde bliver der ikke brugt nye ressourcer og udledt ny CO2, da produktet allerede var produceret i forvejen.

En anden fordel er, at du faktisk kan få endnu mere kvalitet for penge, når du køber et brugt produkt. Det kan du, fordi varen ganske enkelt koster mindre, og derfor har du råd til at købe et bedre produkt. 

Der er mange forskellige muligheder for at købe brugt og give til gave.

Hvis du er på udkig efter baby- og børneudstyr, er Reshopper en god mulighed, og der er også masser på DBA og i genbrugsbutikker såsom Børneloppen og Mødrehjælpen.

Hvis du gerne vil give tøj, kan du tage et kig på Trendsales eller finde en fin vintagebutik.

Du kan også for eksempel give et Brugt Rolex eller finde bøger og smukke vaser i et antikvariat.

 

You might also enjoy: